4 eszköz, hogy jobb eredményt érj el Facebookon

Közzétéve: 2012. július 25.

A rajongók számának növelése többön múlik, mint csak egyszerűen a bejegyzéseken. Légy tisztában a Facebook nyújtotta lehetőségekkel és ezeket használd arra, hogy a márkádat előtérbe helyezd. Négy stratégiát gyűjtöttünk össze a hyperarts.com-ról, ami segíthet jobb elérést és magasabb konverziót teljesíteni!

Kiemelt posztok

Ha van egy jó grafikai elemed, egy fotó, egy jó termékkép, vétek lenne kihasználatlanul hagyni a kiemelés lehetőségét, hiszen ezzel nagyobb méretben mutathatod ezt meg a rajongóidnak!

Mérföldkövek

A mérföldkövek segítenek elmesélni márkád történetét, de használhatod arra is, hogy a rajongószámban bekövetkező nagy eseményeket megörökítsd, például megköszönd, hogy 10ezren lettetek.

Call to action

Adj okot a rajongóidnak arra, hogy megosszák a tartalmaidat. Próbáld megérteni, hogy mit akar a közönséged, mi érdekli őket leginkább, és ezen a nyomon indulj el, amikor játékot, versenyt hirdetsz a számukra, és főképp, ha termékvásárlásra szeretnéd őket ösztönözni.

Promotált posztok

Sokan még mindig nem látják, hogy valójában ezzel milyen eredmények érhetők el, de biztosíthatunk titeket, hogy egyre jobbak, főleg ha egy igen erős tartalommal és kiemeléssel is kombináljuk ezt a lehetőséget.

Végezetül pedig még két dolog:

Következetesség! Ismerd meg a közönségedet és tudd meg, hogyan kerülhetsz hozzájuk közelebb, válassz magadnak saját stílust, és később így kommunikálj velük.

Elkötelezettség! Tudjuk, hogy elsősorban azért vagy Facebookon, mert szeretnéd eladni a termékedet, csakhogy ez nem a weboldalad, ez a Facebook! Az emberek itt nem vásárolni akarnak, hanem beszélgetni. Ha folyamatosan csak a termékedről beszélsz, egy idő után unalmassá fogsz válni, és nem kevés rajongót veszíteni. Mi tehát a megoldás?

Tegyél fel kérdéseket. Hallgasd meg a közönségedet. Válaszolj.

Bár a legtöbb tipp már az adminok kisujjában van, mégis fontosnak tartjuk, hogy időről időre elismételjük ezek fontosságát. Nektek van valami olyan trükkötök, amit szívesen ajánlanátok másoknak is posztoláskor?