Kategóriák

Archívum

Ne reklámozd a konkurenciádat!

Írta: Joanelli Tamás,


Joanelli Tamás

Kategória: Nincs kategorizálva


Bizonyára sokan észrevették már, hogy amikor a Facebookon egy oldalt like-olunk, megjelenik az oldal borítóképe alatt egy ajánló doboz, benne több hasonló témájú oldallal. Nonprofit oldalaknál ez egy kifejezetten hasznos funkció, de  üzleti oldalaknál bosszantó lehet, ha a konkurenciánk oldalait találja meg az, aki hozzánk csatlakozott.

Kapcsoljuk ki!

A Facebook legfrissebb újdonságaként ráadásul már nem csak az oldalhoz való csatlakozáskor látjuk az ajánlatokat, de akkor is, ha a hírfolyamban egy oldal bejegyzésére nyomjuk a Tetsziket:

Ha nem szeretnénk, hogy a frissen megszerzett követőink azonnal megismerjék a konkurenciánkat is, akkor az oldal beállításainál kell kikapcsolnunk ezt a lehetőséget. Menjünk a Beállítások menüpontba az oldal beállításainál és válassszuk ki a Hasonló oldalak ajánlása pontot, itt tudjuk ki-, vagy bekapcsolni a funkciót:

Amit feltétlenül tudnunk kell!

Ez a funkció kölcsönös: ha kikapcsoljuk a hasonló oldalak ajánlását, akkor az új rajongóink nem fognak látni más, releváns oldalakat. De cserébe a mi oldalunk se fog megjelenni többet más oldalak alatt az ajánlásokba. Mindenki döntse el tehát, mi a fontosabb számára: elrejteni a konkurenciát, vagy megjelenni a konkurencia oldalánál. 🙂Maradj velünk, hogy ne maradj le
Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ha szeretnél mindig naprakész lenni, ellesni néhány tippet és trükköt, vagy olvasni az üzemeltetés során szerzett tapasztalatainkról, tanácsainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre is!


És Te mit gondolsz?