Social Quiz – szabályos kvízjáték ingyen!

Közzétéve: 2013. február 15.

Facebookos rajongóink lelkesítésének egyik legjobb eszköze, ha játékra hívjuk őket. Akik ismerik az ingyenes applikációinkat, azok tudják, hogy ezekkel minden oldalra gyorsan, programozási tudás nélkül készíthetünk nyereményjátékokat. A család tovább bővül, mostantól egy új kvízjáték is elérhető nálunk!

A Social Quiz lényege, hogy a rajongóinknak kérdéseket teszünk fel, majd válaszlehetőségeket adhatunk meg, melyekből egyet kell kiválasztani a felhasználónak. Ez a játék hasonlít a Social Poll alkalmazásunkhoz, de itt az ingyenes verzió már exportálható adatbázisba gyűjti a játékosokat, a prémium verzió pedig számos extra funciót tartalmaz: több kérdést tehetsz fel, és a kérdések képi elemeket vagy videót is tartalmazhatnak.  A játékban való részvételhez a játékosnak meg kell adnia a nevét és az email címét. A futtatás végén a prémium alkalmazás oklevelet posztol, melynek segítségével biztosíthatjuk az applikáció jobb terjedését.

Ahogy megszokhattad tőlünk, az alkalmazás két verzióban jelenik meg. Az ingyenes verzióval is szabályos nyereményjátékot futtathatsz, de persze ennek korlátozott funkciói is vannak.

Ingyenes és prémium verzió

Ingyenes verzió esetén egy kérdés feltöltésére van lehetőség, amihez három válasz adható meg. A megadott válaszok közül egy lehet helyes.
Feltölthető egy darab oklevél kép is, ami nem automatikusan kerül ki a felhasználó falára. A játék után megjelenő gombra kattintva oszthatja meg a felhasználó a képet. Ha nincs feltöltve kép, a megosztás gomb nem jelenik meg a játék végén.

Prémium verzió esetén maximum 10 kérdés feltöltésére van lehetőség. A kérdés mellé csatolható kép is, ez a játék során a kérdés felett jelenik meg. Csatolhatunk youtube videót is. Az ingyenes verziótól eltérően itt több oklevél kép is feltölthető, és a felhasználó üzenőfalára az elért eredmény szerinti kép lesz posztolva, automatikusan. A feltöltött képhez megadható az a százalékos eredmény, ami esetén posztolni kell a képet (pl. 0-10% esetén az első kép, 11-20% esetén a második kép, stb.). Ha egy oklevél kép van, megadható, hogy 0-100%-ig ez legyen posztolva. Fontos, hogy minden felhasználónál csak egyszer posztol a játék, függetlenül attól, hogy a felhasználó hányszor játszik.

A kérdések beállításai

Az oldal adminisztrátorai első telepítéskor egy előre feltöltött tartalommal találkoznak, melyet elemenként módosítva szabhatják teljesen személyre maguknak. Nézzük gyorsan végig, miket kell beállítani egy saját játék összeállításához!

Az ingyenes alkalmazásnál itt állíthatjuk be a kérdésünket:

A fizetős verzió felületén több kérdést is feltehetünk:

A kérdések közül csak azok jelennek meg a játékban, ahol a kérdés mellett a válasz lehetőségek is meg vannak adva, tehát üres kérdés nem jelenik meg a játék során.

Ahogy említettük, a prémium verziónál több oklevél képet is feltölthetsz:

A tartalom beállításai

Itt adhatók meg az alkalmazás szövegei. A következő szövegek beállítására van lehetőség:

  • Tartalom inaktív oldal esetén: Ez akkor jelenik meg, ha a játék felülete nem aktív. Ugyanitt élesíthetjük a játékot az alkalmazás élesítése opció segítségével.
  • Rajongói oldal bekapcsolása, tartalma: Nem rajongóknak adhatunk meg egyedi tartalmat.
  • Kezdőoldal: A játék elején megjelenő szöveges tartalom, megadható például a játék időtartama, a sorsolás dátuma, stb.
  • Szabályzat: A játék felületén a láblécben jelenik meg a szabályzat link, erre kattintva jelenik meg az itt feltöltött tartalom.

Stílus beállításai

Itt tölthető fel egyedi fejléc kép, illetve ha nincs szükség fejlécre, kikapcsolható. A tartalmi terület háttere (kép vagy háttérszín) is itt adható meg.

A beállítások mentése során a játék előnézeti képe automatikusan frissül.

Feltölthető képek mérete

  • kvíz kérdéseknél megjelenő kép: 400×270 pixel
  • fejléc: 810 pixel széles, a magassága nincs meghatározva, de kb 100-150 pixelre érdemes állítani
  • tartalmi terület: itt lehet fix, vagy ismételhető képet is megadni, a mérete nincs megkötve konkrétan, csak a szélessége ne legyen több 810 pixelnél
  • az oklevél kép szintén nincs korlátozva prémium verzió esetén, de érdemes 403×403 pixelt, vagy 600×600 pixelt megadni
  • Facebook tab ikon: 111×74 pixel

A játék nézetei

  • Inaktív oldal (amikor még nem működik a játékunk)
  • Nem rajongóknak szóló oldal
  • Regisztráció (minden felhasználónak kötelező elfogadnia a szabályzatot)
  • Játék nézet (kezdőlap, kérdések, eredmény oldal)

A játék eredménye az oldaladmin számára

Ez a legfontosabb rész a játékot futtató részére, hiszen itt tölthetjük le az eredményt, amivel aztán építhetjük az email listánkat.

Mit lát a felhasználó?

A felhasználó az adatainak megadása után elkezdi kitölteni a kérdéseket.

Képes kérdés

Videós kérdés

Ha a felhasználó elkészült a kérdéssorral, akkor megkapja a személyre szóló oklevelét, amit kiposztolódik az üzenőfalára:

Szöveges kérdés

A játék végén a rendszer menti a játék dátumát, a felhasználói adatokat (név, ID), az adott válaszok sorszámát, illetve az elért eredményt százalékban.

Az alkalmazás tesztverzióját innen érheted el.

Ha pedig szeretnéd megrendelni az alkalmazás prémium verzióját, ezen az oldalon teheted meg: http://facebookalkalmazasok.com/social-quiz/12 

Minden visszajelzést örömmel veszünk, ha bármilyen észrevételetek lenne, írjátok meg nekünk! Sok sikert mindenkinek a játékhoz! 🙂