11 bizarr Facebook alkalmazás

Közzétéve: 2013. május 23.

A legtöbb alkalmazás a felhasználók szerint három kategóriába sorolható: szórakoztató, produktív, vagy idegesítő. Néhányan imádnak applikációkkal játszani, míg másokat az is idegesít, ha látja, hogy ismerősei használják ezeket, nem beszélve a rengeteg kéretlen meghívásról, ami ezeken keresztül érkezik.

Azonban nem csak a fentiek miatt érdemes kétszer is meggondolni, hogy egy adott applikációt szeretnénk-e engedélyezni, hanem azért is, mert a Facebookon tonnányi olyan játék készül, aminek a témája olyan érzékeny és túlontúl személyes területeket érint, mint a könnyű drogok, a szexuális szokások vagy a vallási hovatartozás, melyekről nem feltétlenül okos dolog nagyobb nézőközönség előtt nyilatkozni.

A Mashable összegyűjtött 11 igazán bizarr alkalmazást, amit valószínűleg te sem akarnál kipróbálni, lássuk, mik ezek!

Isten azt akarja, hogy tudd…

A sokatmondó címmel megáldott alkalmazásban privát üzeneteket kérhetünk Istentől, aki levelében bátorít, motivál és inspirál minket. Valahogy nem túl autentikus ugyan két kétes kinézetű hirdetés között Isten levele, de természetesen ennek ellenére sokan használják, ugyanis az isteni üzeneteken túl fel lehet kérni más felhasználókat egy közös imára, vagy imádságokat küldeni a rászoruló ismerősöknek.

Marihuána farm

Az elmés játék tulajdonképpen a Farmville kendertermesztős verziója, ahol ugyan csak 21 éven felüliek játszhatnak, és a játékleírás egy kifejezetten „zöld megmozdulásra” invitál bennünket, a játék lényegében virtuális drogtermesztésről és a termés értékesítéséről szól. Bűbájos, nem?

Hemp Tycoon

Ha valakinek nem jött be a Marihuána farm, játszhat ezzel a másik kedves játékkal, ahol egy két lábon járó kender figurával kell különböző marihuánás teákat illetve fagylaltokat készíteni, kiválogatva a különösen egzotikus alapanyagokat. Természetesen az így készített virtuális nyalánkságokat el is küldhetjük a szintén játékban lévő barátainknak!

myPill 

A hasznos kis alkalmazás iPhone 5-ön is elérhető, és a fogamzásgátló szedésben nyújt hasznos segítséget mindazoknak, akiknek enélkül nem megy.

MacsTrica 

A felhasználók itt különböző cicafotókkal ellátott matricákat gyűjthetnek és csereberélhetnek: sokakban nosztalgikus érzéseket kelthet ez az applikáció!  Ha te inkább kutyás vagy, akkor ez a szerencsenapod, mert az alkalmazás kutyusosban is létezik!

Amatőr sebész 

Az elmés játék lényege, hogy segítenünk kell Alan Probe-nak illegális kórházak létrehozásában és azok személyzetének felvételében. A felhasználóknak természetesen semmiféle orvosi előképzettségre nincs szüksége a játékhoz, az alkalmazás pontosan annyira felszínes, amennyire hangzik.

Hajtogatós 

Ez a kifejezetten iPadre készült alkalmazás lehetővé teszi, hogy Facebookos ismerőseinkből 3D figurákat hajtogassunk. Rajzold meg az ismerősödet vagy használd a fotóját, oszd meg másokkal is, nyomtasd ki és a végeredményhez hajtogasd őt össze!

Szerelmi barométer 

A koncepció egyszerű: az alkalmazás segítségével megtudhatjuk, mennyire vagyunk szerelmesek éppen aznap. Arra nem találunk magyarázatot, hogy miből számítja ki, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az alkalmazást használók átlagos napi szerelmi mutatója 90% fölött van.

Vonzó-e vagy?

Egy másik generátor, ezúttal abban segíti mindennapjainkat, hogy százalékos eredményben közli, aznap épp mennyire vagyunk vonzóak. A szerelmes alkalmazáshoz hasonlóan itt is rejtély, hogy miből számol az applikáció, mindenesetre több mint 10ezren használják, és közel 50ezren kedvelik.

Tekerj egy jointot! 

A cím mindent elárul. A játék lényege, hogy minden megtekert és elpöffentett füves cigi után díj jár, az egyes tevékenységeink pedig újabb és újabb típusú jointokra nyitja meg számunkra az utat, amit barátainkkal is megoszthatunk. Ha szeretnénk, tekerési módszerünkön is finomíthatunk az alkalmazás segítségével.

Státusz katyvasz 

Megosztanál valami mélyenszántót státuszfrissítésben, de semmi ötleted, hogy mi legyen az? Ez az alkalmazás akkor neked készült! Random szavakból állít össze egy vicces, elgondolkodtató üzenetet, amit aztán megjelenít az üzenőfaladon.

És a végére a költői kérdés: kipróbálnád valamelyiket?