Kategóriák

Archívum

Live 360 – élő videók 360°-os nézettel a Facebookon

Írta: Forgács Mariann,


Forgács Mariann

Kategória: Facebook


A Facebook két népszerű videós funkcióját egyesíti, amely még érdekesebb tartalmakat generálhatnak a jövőben.

facebook-live-360

Mostantól az élő videók akár 360°-os képpel is rendelkezhetnek, azaz lehetőség lesz körbetekinteni a mozgóképben. A 360°-os videók pár hónapja érhetők el a Facebookon, azonban korábban csak előre rögzített anyagot lehetett feltölteni.

Maga a Facebook is úgy gondolja, hogy a Live 360 teljesen új élményt fog nyújtani a felhasználóknak, mindamellett, hogy még komolyabb előkészület és erőforrás szükséges a készítőknek.

facebook-live-360-2

Az új funkció ma a National Geographics közreműködésével debütál, a Mars Desert Research Station nevű Utah állambeli létesítményben lehet majd élőben körülnézni.

A Live 360 funkció a Facebook idén kiadott Live API-jában fog elérhetővé válni az elkövetkező hónapokban. Elsőnek csak kis számú oldalon lesz használható és várhatóan 2017-ben folyamatosan válik elérhetővé globálisan minden oldal és profil számára.Maradj velünk, hogy ne maradj le
Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ha szeretnél mindig naprakész lenni, ellesni néhány tippet és trükköt, vagy olvasni az üzemeltetés során szerzett tapasztalatainkról, tanácsainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre is!


És Te mit gondolsz?